Nedavno sam isprobala DaSilvin Ibro, jer mi se zaista dopao način na koji je bio napisan recept. Inače, nekakav sličan recept se povlačio po Kulki i ranije, ali meni se nije nešto svidio što se tiče sastojaka, pa ga stoga nisam ni pravila, iako je jedno vrijeme bio hit, pa se masovno pojavljivao u sektoru sa slikama :) :) U biti to nije ništa drugo nego mramorni kolač, samo je razlika u načinu "slaganja" tijesta. Danas sam ga malo prokomentarisala sa svojom prijateljicom uz kaficu, pa sam malo kasnije švrljala po netu da vidim ima li nešto različitije od DaSilvinog recepta. Našla sam nešto koje sam zatim malo promijenila po svom i evo još jednog hibrida koji je izašao iz kuhinjice :) Potrebno 4 jaja 150 gr kristal šećera 150 gr otopljenog maslaca (ne ulja) 150 ml mlijeka 1 kašika ekstrakt vanilije 3 kašike kakaa u prahu 1 kesica praška za pecivo (ili 3 ravne kašičice istog) 300 gr brašna (ja sam koristila oštro brašno) Glazura (opcionalno) 2 kašike džema (ja sa